AMAÇ
- Türkiye ve Dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu bilinçli, nitelikli Ön Büro Elemanı (Resepsiyonist) yetiştirmektir.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
- Ön büronun tanımı,
- Ön büronun konaklama işletmeleri için önemi
- Ön büro organizasyon şeması
- Ön büro organizasyonunun kavratılması
- Ön büro organizasyonunda iş görenlerin özellikleri
- Ön büro organizasyonunda is görenlerin görevleri
- Ön büro organizasyonunun konaklama işletmeleri için önemi
- Ön büro çalışanının temel özellikleri
- Ön büro çalışanın mesleki özellikleri
- Resepsiyon şefliğinin tanımı
- Resepsiyon şefliğinin önemi
- Resepsiyon şefliğinin organizasyon şemasındaki yeri ve önemi
- Resepsiyon şefinin görevleri
- Resepsiyon şefinin sorumluluk alanları
- Resepsiyon şefinin ön büro müdürüne vekaleten işlemleri
- Resepsiyon şefinin ön büroda iş görenler üzerindeki görevleri
- Resepsiyon şefinin ön büro müdürüne karşı sorumlulukları
- Resepsiyon şefinin misafir ile ilişkileri
- Resepsiyon şefinin ön büro personeli ve diğer departman şefleriyle ilişkileri
- Resepsiyon şefinin konaklama işletmeleri için önemi
- Resepsiyon takip programı
- İngilizce (A1-A2-B1 Seviyeleri)
- Almanca (A1 Seviyesi)
YÖNTEM
Bilgisayarda resepsiyon takip programı (LKS) kullanmak,
İlgili form belgeleri doldurmak,
Eğitimleri video, sunum ile zenginleştirmek,
Canlandırmalar
Soru ve cevap metoduyla öğrencilerin derslere katılımı.
Konuk uzman davet edilerek, katılımcılara konferans verdirmek
KİMLER KATILMALI
En az lise veya dengi okul mezunu kişiler
SÜRE
Toplam 800 ders saati / 16 hafta
KATILIMCI SAYISI
Katılımcı sayısı 20 kişi / Sınıf