Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

Otel Resepsiyon Görevlisi

AMAÇ
  •  Türkiye ve Dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu bilinçli, nitelikli Ön Büro Elemanı (Resepsiyonist) yetiştirmektir.
 
PROGRAMIN İÇERİĞİ  
  1. Ön büronun tanımı,
  2. Ön büronun konaklama işletmeleri için önemi
  3. Ön büro organizasyon şeması
  4. Ön büro organizasyonunun kavratılması
  5. Ön büro organizasyonunda iş görenlerin özellikleri
  6. Ön büro organizasyonunda is görenlerin görevleri
  7. Ön büro organizasyonunun konaklama işletmeleri için önemi
  8. Ön büro çalışanının temel özellikleri
  9. Ön büro çalışanın mesleki özellikleri
  10. Resepsiyon şefliğinin tanımı
  11. Resepsiyon şefliğinin önemi
  12. Resepsiyon şefliğinin organizasyon şemasındaki yeri ve önemi
  13. Resepsiyon şefinin görevleri
  14. Resepsiyon şefinin sorumluluk alanları
  15. Resepsiyon şefinin ön büro müdürüne vekaleten işlemleri
  16. Resepsiyon şefinin ön büroda iş görenler üzerindeki görevleri
  17. Resepsiyon şefinin ön büro müdürüne karşı sorumlulukları
  18. Resepsiyon şefinin misafir ile ilişkileri
  19. Resepsiyon şefinin ön büro personeli ve diğer departman şefleriyle ilişkileri
  20. Resepsiyon şefinin konaklama işletmeleri için önemi
  21. Resepsiyon takip programı
  22. İngilizce (A1-A2-B1 Seviyeleri)
  23. Almanca (A1 Seviyesi) 
 
YÖNTEM
Bilgisayarda resepsiyon takip programı (LKS) kullanmak,
İlgili form belgeleri doldurmak,
Eğitimleri video, sunum ile zenginleştirmek,
Canlandırmalar
Soru ve cevap metoduyla öğrencilerin derslere katılımı.
Konuk uzman davet edilerek, katılımcılara konferans verdirmek  

KİMLER KATILMALI
En az lise veya dengi okul mezunu kişiler
 
SÜRE
Toplam 800 ders saati / 16 hafta
 
KATILIMCI SAYISI
Katılımcı sayısı 20 kişi / Sınıf