BUTGEM VİTES YÜKSELTTİ

02.Aralık.2016

BURSA İŞ DÜNYASINA İLAÇ GİBİ PROJE

BUTGEM EĞİTİM PROGRAMLARINI YENİLEDİ, KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ

BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BURKAY;

EĞİTİM PROGRAMLARIMIZI İŞ DÜNYAMIZIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA BELİRLİYORUZ

  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM, alt yapısını güçlendirdi. BEBKA’dan aldığı destekle mevcut kapasitesini geliştiren BUTGEM, yeni yüzüyle kursiyerlere daha kaliteli hizmet sunacak.
 
Bursa sanayi ve ticaret hayatındaki kalifiye eleman talebini karşılamak için çalışmalarını sürdüren BTSO, BUTGEM’in teknik alt yapısını ve teknolojisini yeni projelerle güçlendiriyor. Hazırlanan proje ile BUTGEM, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) mali destek almaya hak kazandı. 1,6 milyon TL bütçeye sahip “BTSO-BUTGEM Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesine Yönelik Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” ile BUTGEM’de yeni bir dönem başladı. Proje sayesinde sanayinin ihtiyacı doğrultusunda yeni eğitim programları hazırlanırken mevcut laboratuvarlar da geliştirildi. Teknik alt yapısını yenileyen BUTGEM’e proje kapsamında 6 adet yeni laboratuvar kazandırıldı. 9 atölye ve laboratuvarın tamamen yenilendiği proje çerçevesinde ayrıca işgücü niteliklerinin tespiti için saha araştırılması ve mesleki çalıştaylar düzenlendi.
 
YENİ EĞİTİM PROGRAMLARI
BUTGEM’de eğitim programları da yenilendi. Proje kapsamında işgücü niteliklerinin artırılmasına yönelik 24 yeni meslek geliştirme ve meslek edindirme eğitim programı oluşturuldu. Ayrıca mevcut 24 eğitim programı da revize edildi. Öte yandan eğitim programlarının duyurulması amacıyla 1000 adet broşür hazırlanırken, 5 bin adet de proje değerlendirme ve yaygınlaştırma kitabı basıldı.
MEZUN OLAN KURSİYERLERİN YÜZDE 80’İ İSTİHDAMA KATILIYOR
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, proje ile BUTGEM bünyesinde kullanılan atölye sayısının 35’e yükseldiğini ifade etti. BUTGEM’de yıllık kursiyer sayısının bin 800’e ulaştığını dile getiren Burkay, mezun olan kursiyerlerin yüzde 80’inin iş sahibi olduğunu kaydetti. Başkan Burkay, “Bursa’nın hedeflerine ulaşmasının yolu ekonomik kalkınmadan, ekonomik kalkınmanın yolu ise mesleki ve teknik eğitimden geçiyor.

Türkiye ekonomisine yön verdiğimiz Bursa’da nitelikli eleman ihtiyacını mutlaka çözmek zorundayız. Kentimizin en önemli eğitim kurumlarından biri olan BUTGEM’de kurs programlarımızı iş dünyamızın talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz. Şimdiye kadar 700’ü aşkın kurs programı düzenleyen BUTGEM, yeni projelerle her geçen gün daha da güçleniyor. Tüm gençlerimizi BUTGEM’deki eğitim programlarımızdan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.