BUTGEM’de Çocuklar Geleceği Tasarlıyor

18.Ağustos.2023

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Merkezi (BUTGEM), yaz döneminde düzenlenen kurslarla çocukları geleceğe hazırlıyor.

 

Türkiye’de mesleki eğitim konusunda birçok şehre model olan Bursa’da nitelikli eleman açığını kapatmak için yıl boyunca meslek edindirme ve geliştirme kursları açan BUTGEM, yaz dönemlerinde düzenlediği eğitim programlarıyla da çocukların özgüvenini artıran ve becerilerini geliştiren etkinlikler düzenliyor. BUTGEM Çocuk Akademisi, ‘Telden Araba’, ‘Maket Robot’, ‘Origami – Kağıt Sanatları’ ve ‘Ahşap Oyuncak Kursları’yla yeni neslin hayal gücünün ve tasarım kabiliyetlerinin gelişmesini sağlıyor. BUTGEM’de düzenlenen eğitim programlarından bu yaz 150’ye yakın öğrenci faydalandı. Eğitimlere katılan öğrenciler sertifikalarını almanın da mutluluğunu yaşadı.

 

El Becerileri Gelişiyor

Yaz kursları kapsamında 8 - 14 yaş arası çocuklara 15’er kişilik gruplar halinde eğitimler veriliyor.

Kurslara katılan öğrenciler, eğitimler sayesinde el becerilerini geliştiriyor. Bu eğitimler öğrencilerin özgüvenini artırırken, tasarım ve üretim bilinçlerini de güçlendiriyor. Bir haftalık program süresince çocuklara ayrıca; bireysel ve grup çalışması, tasarım bilinci, iş güvenliği kuralları ve proje mantığı konularında bilgiler kazandırılıyor.

 

Genç Tasarımcılardan Ahşap Oyuncaklar

Ahşap Oyuncak kategorisinde verilen eğitimlere katılan çocuklar küçük boyutlarda tasarlanan torna tezgahı, CNC freze tezgahı, strafor kesme makinesi, 3D printer, CNC torna ve freze tezgahlarını kullanarak ahşap oyuncaklar üretiyor. Maket robot kursuna katılan öğrencilerin de mekanik el becerileri, temel programlama kabiliyeti, analitik düşünce yetenekleri gelişiyor. Eğitimlere katılan öğrenciler ayrıca robot parçalarını ve işlevlerini öğrenme imkânı yakalıyor.

 

Origami Kâğıt Katlama Sanatı

BUTGEM’ de yaz döneminde verilen bir diğer eğitim ise ‘Origami’ kursları oldu. Kursiyerler, Japonya’dan özel olarak getirilen kâğıt kesme makinesi ile kâğıtları birbirinden farklı şekillere dönüştürüyor. Bu eğitimlerin sonunda ise öğrencilerin, bakış açısı ve tasarım güçlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Telden Araba Yapımı İle Tasarıma İlk Adım

BUTGEM bünyesinde verilen ‘Telden Araba Kursu’ da çocukların tasarım kabiliyetlerini geliştiriyor. BUTGEM’deki eğitim atölyelerinde çocuklar, küçük takım çantalarındaki alet edevatlar ile telden arabalar yapıyor. Bu sayede çocuklar el becerilerinin yanı sıra, telden araba tasarımlarıyla hayal güçlerini de geliştiriyor.