PROJEMİZ HAKKINDA
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Katılım Öncesi AB Mali Yardım Aracı (IPA-II 2014-2020) programı kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2022 yılında başlayan proje ile otomotiv endüstrisinin lokomotifi olan Bursa’da Yeni Nesil Araç teknolojileri (Elektrikli, Hibrit, Otonom) alanında Sektörel Mesleki Yetkinlik Mükemmeliyet Eğitim Merkezi kurulması amaçlanmıştır.
HEDEFLERİMİZ
Sektörel Mesleki Yetkinlik Mükemmeliyet Eğitim Merkezi (Elektrikli, Hibrit, Otonom) alanında mevcut eğitim altyapısının ve meslek öğretmenlerinin kapasitelerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Ülkemiz ve bölgemiz için önemli katma değerler sağlayacak bu merkez iş dünyasının servis eleman ihtiyacına çözüm üretecektir.
FAALİYETLERİMİZ
*Yeni Nesil araç teknolojileri kapsamlı mesleki eğitim analizi ve eğitim niteliklerinin belirlenmesi için meslek öğretmenleri, öğrenciler ve sektör çalışanları kapsamında ihtiyaç analizleri yapıldı.
*Yeni Nesil Araç Teknolojilerine (Elektrikli, Hibrit, Otonom) ait karma eğitim (Teorik-uygulama-işbaşı eğitimi) modeli hizmetiçi programlar geliştirildi ve eğitim materyalleri hazırlandı.
*Yeni Nesil Araç Teknolojilerine ait Ekipmanlar ile ilgili 5 farklı konuda eğitici eğitimleri gerçekleştirilmiştir. (Araç elektroniği ve otonom sürüş elektronikleri, yakıt pili ve batarya şarj sistemleri, araç diagnostik ve elektrikli araç teknolojileri, otonom sürüş elektronikleri, hibrit araç teknolojileri, AV/VR/XR tabanlı eğitim yazılımı)
*Yeni Nesil Araç teknolojilerine ait Artırılmış gerçeklik/ Sanal Gerçeklik / Karma Gerçeklik-AR/VR/XR özelliğinde eğitim yazılımı oluşturuldu ve eğitim yazılımı kullanımı konusunda eğitim materyalleri hazırlandı.
*Yeni Nesil Araç Teknolojilerine (Elektrikli, Hibrit, Otonom) ait karma eğitim (Teorik-uygulama-işbaşı eğitimi) modeli hizmet içi programlar geliştirildi ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve her bölgeden meslek öğretmenlerine hizmetiçi eğitimler verildi.
HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI |
HİZMETİÇİ EĞİTİM MATERYALLERİ |
SANAL VE ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARI |