BURSA ESKISEHIR BILECIK KALKINMA AJANSI

09.Aralık.2016

2014 YILI IŞBİRLİGİ VE GELİŞİM MALİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN

BTSO – BUTGEM

NİTELİKLİ ARA ELEMAN YETİŞTİRELMESİNE YÖNELİK YASAM BOYU EGİTİM MERKEZİ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ

 

PROJE NİHAİ BÜLTENİ

30 Mayıs 2014 tarihinde başlayan “BEBKA destekli BTSO – BUTGEM Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesine Yönelik Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” tamamlanmıştır.

PROJENİN AMAÇLARI

Genel Amaçlar:

Bu projede, Bursa Ticaret Sanayi Odası Eğitim Vakfı-BUTGEM Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde; Otomotiv, Makine, Tekstil, Konfeksiyon, Endüstriyel Otomasyon alanlarında meslek edindirme ve geliştirme eğitim programlarına katılan iş gücü niteliklerinin artırılmasına yönelik yeni eğitim laboratuarlarının kurulması, geliştirilmesi ile kurumun altyapısı ve işbirliği olanaklarının arttırılması amaçlanmaktadır.

1 Yıl Dahilinde Tamamlanan Faaliyetler :

BUTGEM‘de 6 adet yeni eğitim laboratuarlarının kurulması, var olan 9 atölye ve laboratuvarların kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanmıştır. (Cad- Cam Laboratuvarı, CNC Programlama Sınıfı, Temel Baskı Atölyesi, Dijital Baskı Teknikleri Atölyesi, Gerber Kalıp Tasarım Atölyesi, PLC Laboratuvarı, Robot Laboratuvarı, Esnek Üretim Sistemleri laboratuvarı, 3 derslik, ilgili Atölye makine donanımları)  

İşgücü niteliklerinin tespiti amaçlı saha araştırılması, mesleki çalıştaylar düzenlenmiştir.

İşgücü niteliklerinin artırılmasına yönelik 12 yeni meslek geliştirme ve meslek edindirme eğitim programları oluşturulmuş, var olan 12 meslek edindirme ve meslek geliştirme programı revize edilmiştir.

Yenilenen eğitim programları için 1000 adet Broşür basılmış ve 5000 adet Proje değerlendirme ve yaygınlaştırma kitabı oluşturulmuştur. 

Projenin tanıtımı ve hedef kitleye ulaşım amacı ile 297 farklı reklam noktasında ilan verilmiştir.

“Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Mali Desteğinde hazırlanan bu yayının içeriği Ajansın ve/veya Kalkınma Bakanlığı’ nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk ‘BTSO Eğitim Vakfı - BUTGEM’ e aittir.“